У Запоріжжі попрощалися з поетом Григорієм Лютим

12.04.2023 13:20

Відомий поет, заслужений діяч мистецтв України, головний редактор літературного журналу «Хортиця», Почесний громадянин міста Запоріжжя Григорій Лютий пішов з життя на 75 році 9 квітня.

Григорій Лютий народився 7 лютого 1949 року у Гуляйполі. Працював у сфері культури, навчав дітей, займався журналістикою.

Свій творчий шлях розпочав ще у підлітковому віці. Перші вірші молодого поета були опубліковані у 1964 році в районній гуляйпільській газеті. За свого життя поет видав низку збірок поезії, дитячу збірку, роман-пісню. На його вірші написано понад сотню пісень, багато з яких стали народними.

Окрім своєї творчої діяльності Лютий відомий запоріжцям і як громадський діяч. Брав участь в роботі різних редколегій, виступав по радіо та на телебаченні, проводив зустрічі з школярами, студентами, трудовими колективами, опікувався літературною молоддю. Григорій Лютий також був засновником літературного об’єднання «Калинова сопілка» та впродовж 18 років очолював Запорізьку обласну спілку письменників України.

Прощання з померлим поетом відбулось сьогодні на Осипенківському кладовищі. Віддати шану видатному запоріжцю разом з рідними та близькими прийшли представники влади, колеги по літературному цеху, запоріжці.

Пам’ять про Григорія Лютого завжди житиме в серцях містян.