У Запоріжжі відкриється ще один шелтер для тих, хто втратив житло внаслідок російської агресії

13.04.2023 09:30

Міська влада у співпраці з громадською організацією «Молодь нашого майбутнього» створили прихисток у Дніпровському районі. Там зможуть одночасно проживати 80 осіб. Це насамперед люди, евакуйовані з тимчасово окупованих територій.

Наразі в місті багато вимушених переселенців, які потребують комфортних умов проживання. В новому осередку зможуть проживати й запоріжці, які  залишились без житла внаслідок «прильотів».

Як говорить директорка КП «Інститут розвитку міста Запоріжжя» Вікторія Агєнтаєва, для постраждалих від ворожих атак проживання у шелтері буде безкоштовне.

- Місцева влада надає приміщення безкоштовно. Громадська організація бере на себе зобов’язання щодо здійснення ремонтних робіт і подальшого утримання цього приміщення. Розуміючи, що громадська організація не має таких коштів до нас долучається ще і міжнародний партнер. У шелтері створюються безпечні умови, люди зможуть тут комфортно проживати, - зазначає Вікторія Агєнтаєва. 

Загальна площа приміщення 380 квадратних метрів. Громадська організація у співпраці із донорами виконали ремонтні роботи в осередку. У шелтері відновили санвузол та електромережі, частково замінили вікна та двері, також оновили стіни, стелю та підлогу. Наразі громадська організація продовжує облаштовувати прихисток - завозять меблі, засоби гігієни та побутову техніку. У разі небезпеки тут можна скористатися і бомбосховищем.

Відкрити осередок планують на початку травня.