У Запоріжжі перевірили найпростіші укриття

14.04.2023 19:00

У Заводському районі представники міської профільної комісії перевірили кілька підвальних приміщень, що можуть бути використані, як найпростіші укриття.

Тільки в Заводському районі нараховується близько 135 таких підвальних приміщень. Одне з них розташоване у підвалі житлового будинку. Воно має площу понад 600 кв. м.

Під час рейду комісія перевірила наявність доступу до укриття під час повітряної тривоги, а також санітарний стан та технічних стан мереж.

- Під час перевірки ми побачили, що укриття знаходиться у задовільному стані. Коли ми виявляємо якісь недоліки, то відразу звертаємося до керуючої компанії, щоб вони їх негайно усунули, - розповіла секретарка комісії з обстеження найпростіших укриттів у Заводському районі Оксана Кухтіцька.

Більшістю найпростіших укриттів, які розташовані в будинках Заводського району, опікується КП «Запоріжремсервіс». Комунальники постійно контролюють стан приміщень, особливу увагу звертають на справність комунікацій та підтримку чистоти.

- Загалом по місту у нашого підприємства більше 270 таких об’єктів, з них 109 розташовано в Заводському районі. Такі приміщення потребують постійного контролю, адже у будь який момент у містян може виникнути необхідність скористатися ними. Тому на підприємстві було прийнято рішення про створення окремого підрозділу - сектору з утримання цивільних споруд, який буде приділяти максимум уваги саме найпростішим укриттям і сховищам, - зазначила представниця КП «Запоріжремсервіс» Лідія Гвілава.

У Запоріжжі перевірки найпростіших укриттів проводяться регулярно.