У Запоріжжі на Хортиці висадили дуби Шевченка

15.04.2023 14:15

З нагоди Дня довкілля та в рамках всеукраїнської акції «Шевченко єднає Україну» на острові Хортиця на Тарасовій стежці висадили «Алею Незламності». На ній тепер ростимуть 27 саджанців дубів, вирощених із жолудів Дуба Шевченка, який росте на батьківщині поета в Золотоніському районі Черкаської області, і в якому, за легендою, Тарас Шевченко ховав свої малюнки.

До акції долучились представники обласної та міської влади, районного управління Нацполіції, Держекоінспекції, екологічної прокуратури та Національного заповідника «Хортиця». Місце для алеї обрали не випадково – саме цією стежкою прогулювався великий Кобзар у 1843 році.

- Ми долучилися до заходу, організованого Держекоінспекцією і сьогодні висадили саджанці дубів, вирощених з дуба Шевченка. Місце висадки знакове для кожного запоріжця – острів Хортиця, Тарасова стежка. Впевнений, що ми заклали нову традицію, яка увійде в історію. І запоріжці, які відвідуватимуть ці місця, із задоволенням відпочиватимуть в тіні цих дубів, милуючись мальовничими пейзажами, - зазначив заступник міського голови Олександр Казанцев.

Загалом, в рамках акції планується висадити тисячу «правнуків» Тарасового дуба в усіх областях України.