В 2017 році у восьми запорізьких школах відкрилися сучасні медіатеки

10.01.2018 09:34

8 медіатек відкрили у запорізьких школах у 2017 році. Проект став результатом співробітництва міської влади та Благодійного фонду Марини Порошенко в рамках науково-педагогічного експерименту - впровадження соціальної програми «Інклюзивна освіта - рівень свідомої нації».

Медіатека поєднує медіа- та ігрові зони, бібліотечний фонд видань сучасної літератури, навчальні й методичні посібники. Це безбар'єрний простір, покликаний допомогти дітям з особливими потребами інтегруватися в шкільне середовище, а їх одноліткам - навчитися толерантності і повноцінній взаємодії з такими дітьми. Медіатеки мають відповідне технічне забезпечення: комп'ютери, інтерактивну дошку, музичний центр, багатофункціональні пристрої. Вісім таких інноваційних бібліотек відкрили у запорізьких школах у 2017 році.

Також, протягом 2017 року було створено 84 інклюзивних класи та 8 груп у дитячих садках. Запорізькі загальноосвітні школи №№ 3, 66, «Основа», 83 визначено базовими навчальними закладами з розвитку інклюзивного освітнього середовища з наданням їм статусу експериментальних закладів всеукраїнського рівня.

Нагадаємо, що в бюджеті міста на 2018 рік на галузь освіти закладено 2млрд. 150 млн. грн. Ці кошти планується використати на вирішення повсякденних завдань, а також на забезпечення безпечної життєдіяльності дітей у школах та дитячих садках, пожежної безпеки навчальних закладів.