У запорізьких дворах працюють мобільні бригади з прибирання

26.04.2023 10:35

Мобільні бригади однієї з керуючих компаній прибирають у дворах і під'їздах будинків, які вона обслуговує. Роботи виконують там, де нині немає двірників. Зокрема, прибирали й у дворах кількох багатоповерхівок, розташованих в Олександрівському районі.

З самого ранку мобільні бригади однієї з керуючих компаній комплексно наводять чистоту у дворах будинків. Використовують не лише мітли, а й граблі. Прибирають сміття на газонах і клумбах. А також скошений або вирваний вручну бур'ян, який подекуди проростає біля багатоповерхівок. Прибиральники зауважують, проблем додає сміття, яке несвідомі громадяни залишають біля будинків. 

- Багато сміття накидують самі мешканці. Вони часто залишають його на вулиці, біля контейнерів. Потім таким мобільним бригадам, як ми, доводиться прибирати вже за людьми. Також ще збираємо гілля, що зараз розкидано по двору, - розповів працівник з комплексного прибирання Максим.

Підмітають працівники керуючої компанії і в під'їздах. Адже не за кожним будинком закріплений двірник. Тоді на допомогу приходять працівники мобільних бригад. У їхньому складі по кілька фахівців із комплексного прибирання.

- Така бригада оснащена всім необхідним для роботи. У них є інвентар - мітли, лопати. Бригада прибуває за адресою, швидко прибирає території, оскільки це не одна людина, а колектив. Підмітає сходинки в під’їзді, якщо цього вимагає графік прибирання, і оперативно вирушає на наступну адресу. В будинках, що перебувають в управлінні компанії, входить у тариф послуга з прибирання прибудинкової території. Види робіт і їхня періодичність проведення прописані в договорі на обслуговування. Миття під’їздів в тариф не закладене, - проінформувала прессекретарка керуючої компанії Валерія Ситник.

Ця мобільна бригада протягом дня навела чистоту за дванадцятьма адресами. Загалом таких бригад працює три. Прибудинкову територію працівники прибирають двічі на тиждень, а в під'їздах - один раз.