На сесії міської ради розглянули більше 150 питань

27.04.2023 20:30

Сьогодні відбулась вісімнадцята сесія Запорізької міської ради. До порядку денного було включено більше 150 питань, які стосувалися різних сфер життєдіяльності міста, допомоги захисникам України, реалізації міських бюджетних програм. 

Вчергове внесені зміни до міської Програми підтримки обороноздатності та забезпечення безпеки та правопорядку у місті Запоріжжя. Ще 5 мільйонів гривень у рамках програми спрямовано на допомогу одній з військових частин Збройних Сил України. Тепер загальний обсяг видатків за цією програмою у 2023 році складає 223,6 мільйонів гривень.

Зрозуміло, що це не остаточна цифра. Протягом року фінансування програми і далі збільшуватиметься виходячи з заявок, які надходитимуть від військових частин, правоохоронців.

Майже 12  мільйонів гривень виділено на капітальний ремонт укриттів у 5 дошкільних навчальних закладах. 

На сесії затверджене рішення «Про організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану» з переліком робіт, до яких залучатимуться безробітні, виконавчих органів міськради, комунальних підприємств, які можуть їх залучати до роботи. При цьому робота безробітних буде оплачуватися за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Внесені зміни у низку міських програм. Зокрема у програму фінансування природоохоронних заходів за рахунок екологічних надходжень, програму розвитку та обслуговування зеленого господарства міста Запоріжжя. Серед іншого зміни передбачають виділення для комунальних підприємств «Титан» та «Зеленбуд» коштів на придбання машини для збору, транспортування відходів розчищення зелених насаджень (гілок, коріння), автомобільної, спеціальної техніки для переробки відходів розчищення зелених насаджень (подрібнювачі гілок, корчувачі (фреза) пеньків).

Збільшено на понад 927 тисяч гривень фінансування міської програми «Діти Запоріжжя». Ці кошти підуть на надання допомоги на дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, яких буде влаштовано під опіку та піклування.

Затверджено Програму вдосконалення сфери надання адміністративних послуг у місті Запоріжжя на 2023 рік. Програмою передбачено збільшення кількості адміністративних послуг, які надаються у запорізькому Центрі надання адміністративних послуг та його територіальних підрозділах, модернізацію електронної черги у ЦНАП для покращення надання послуг населенню. Також планується закупівля обладнання для надання нових послуг у сфері реєстрації (перереєстрації) транспортних засобів, видачі посвідчень водія.

Після початку відкритого вторгнення росії в Україні розпочався процес деколонізації, дерусифікації та деімперіалізації географічних назв у населених пунктах. Мета - позбутися назв, пов’язаних з історією росії, російської імперії, а також залишків назв, пов’язаних з комуністичною ідеологією, історією СРСР, які з різних причин не були змінені під час декомунізації. У Запоріжжі ця робота продовжується. Зокрема сьогодні було перейменовано майже 50 вулиць, провулків.