Для школярів у Запоріжжі організували «Корисні STREAM-канікули»

12.01.2018 10:11

Як повідомляє управління з питань розвитку освіти департаменту освіти і науки Запорізької міської ради, під час зимових канікул більше півтисячі запорізьких школярів взяли участь у проекті «Корисні STREAM-канікули».

Для того, щоб діти з користю провели вільний від занять час з 26 грудня по 5 січня, підприємства та вищі навчальні заклади освіти міста запропонували для них 53 пізнавальні заходи.

Школи міста на свій розсуд обрали 26 екскурсій з запропонованих. В проекті брали участь 6 закладів освіти Шевченківського району, 3 – Заводського району, по 2 – у Вознесенівському та Хортицькому районах та 1 – у Дніпровському. Таким чином, у проекті взяли участь 14 закладів загальної середньої освіти.

У проекті «Корисні STREAM-канікули» на зимових канікулах 2017-2018 навчального року вперше брали участь співробітники ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій. В рамках проекту протягом усіх канікул школярі відвідували виставку пожежно-рятувальної служби Головного управління ДСНС України у Запорізькій області, майстер-класи з робототехніки та програмування у ЗНТУ, інтерактивні майстер-класи та ділові ігри у Класичному приватному університеті, майстер-класи у Запорізькій державній інженерній академії і на базі Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки, а також відвідали музеї підприємств міста: АТ «Мотор Січ», ВАТ «Запорізький титаномагнієвий комбінат».

Найбільший інтерес у школярів викликали експозиція у Державнй службі з надзвичайних ситуацій «Створи власну територію безпеки» та квест-екскурсія у історико-виробничому музеї Запорізького титаномагнієвого комбінату.

Завдяки роботі модераторів ЦНТТМ «Політ» заходи проходили організовано та ефективно.

Лідером у замовленні екскурсій стала Запорізька гімназія № 47 Заводського району (141 учень) та Запорізька єврейська гімназія «ОРТ-Алеф» (96 учнів). В цілому в екскурсіях в рамках проекту «Корисні STREAM-канікули» взяли участь 534 учні шкіл міста з різних районів.

Кожна екскурсія була цікавою та пізнавальною. Діти дізнались про виробництво титану, отримали багато цікавої інформації про новітні 3D технології та робототехніку, ознайомились з організацією пожежної безпеки, історією пожежної охорони, розвитком рятувальної справи до сьогодення, навчилися створювати анімацію.