У Запоріжжі ремонтують будівлю, яка постраждала від ворожого обстрілу

15.05.2023 13:30

У Запоріжжі комунальники продовжують ремонтувати будинки, які постраждали внаслідок ворожих обстрілів. Роботи у активній фазі зокрема тривають у приватному секторі міста. На черзі - одна з нежитлових будівель по проспекту Соборному, в якій набирає обертів відновлення даху.

Ця споруда свого часу постраждала від вибухової хвилі, коли ворожа ракета поцілила неподалік. Працівники КП «Запоріжремсервіс» одразу вжили першочергових заходів для її захисту й збереження: закрили віконні та дверні отвори плитами ОСБ, провели стабілізаційні заходи на покрівлі, аби певний час будівля могла перечекати на більш серйозні ремонтні роботи.

- Отже, ми почали ремонтні роботи. На покрівлі вже було виконано демонтаж старих конструкцій. Завезено матеріали, необхідні для відновлювальних робіт. Буде виготовлено дерев’яну частину покрівлі і укриття профнастилом, а також усі допоміжні елементи, зокрема й гідроізоляцію для того, щоб цей будинок і надалі міг функціонувати, - зазначила представниця КП «Запоріжремсервіс» Лідія Гвілава.

Оскільки ця двоповерхова споруда нежитлова - приміщення здебільшого використовуються для розміщення офісів – то своєї черги на ремонт вона дочекалася тільки зараз, адже пріоритет у відновленні першочергово надається житловим будинкам.

До виконання робіт на підприємстві «Запоріжремсервіс» залучили підрядників. Роботи стартували минулого тижня, у вихідні тривали демонтажні заходи. Впоратися ремонтники налаштовані найближчим часом.