У Запоріжжі КП «Титан» наводить лад у парках і скверах міста

18.05.2023 12:25

Так, комунальники підтримують чистоту і красу в парках, скверах міста, які утримують на своєму балансі. Сьогодні зокрема попрацювали у парку Перемоги. Також доєдналися до участі у «ЗАПОРІЖЖЯ TOLOKA FESTIVAL», впорядковуючи прилеглі до парків, але занехаяні території.

Сьогодні о 7-й ранку близько півсотні «титанівців» у яскравих жилетах зі впізнаваним логотипом розосередилися по території парку Перемоги. Спільними зусиллями подужали щоденний перелік завдань, які вже стали ритуалом.

- У Запоріжжі оголошено місячник благоустрою. Ми в парку Перемоги виконуємо роботи зі збору випадково кинутого сміття, покосу трави, прибирання смітників, гілля, миття елементів дитячого і спортивного майданчиків, аби очистити їх від бруду і пилу, - розповіла заступниця директора з виробничих питань КП «Титан» Олена Петрик.

В рамках цього ж місячника благоустрою «титанівці» відремонтували й пофарбували елементи дитячого, спортивного майданчиків. Але на цьому не зупинилися й приєдналися до «ЗАПОРІЖЖЯ TOLOKA FESTIVAL», яка стартувала 24 квітня. Взялися наводити чистоту й порядок на безконтрольних територіях – тих, які не перебувають на балансі підприємства, але прилягають до парків і скверів в радіусі 30 м. Так, протягом квітня викосили бур’ян, згребли й вивезли на полігон близько 96,7 т сміття.

Також додали краси, впорядкувавши квітники. Два з них підготували у парку Перемоги, три нових – у Ландшафтному парку вздовж Набережної магістралі, ще два – у парку культури і відпочинку «Дубовий гай».

- У парку Перемоги дуже багато різноманітних квітів. Це цибулинні квіти, такі як тюльпани, гіацинти. Ми продовжуємо за ними доглядати з 2016 року. Цьогоріч, як завжди, висадили однорічні квіти – це петунії, газанії, чорнобривці, які мають дуже яскравий вигляд і будуть квітнути до кінця літнього сезону. Також в нас тут є багаторічні квіти, які ми висаджували впродовж останніх років  – іриси, або півники, хризантеми, - зазначила начальниця виробничого відділу КП «Титан» Ольга Сліпченко.

На підприємстві сподіваються, що квітники не тільки милуватимуть око мешканців та гостей міста, а й слугуватимуть фотозонами.

- У Ландшафтному парку на каскаді фонтанів «Райдуга» – три нових квітники, також висаджених з однорічних рослин. Так, після відцвітання цибулинних - тюльпанів, гіацинтів - у нас з’являться однорічні квітники, які створюють дуже яскраві фотозони, біля яких всі полюбляють фотографуватися, - додала Ольга Сліпченко.

Зазначимо, на балансі підприємства перебувають парк Перемоги, парк Металургів, Ландшафтний парк вздовж Набережної магістралі, парк відпочинку «Дубовий гай», парк Енергетиків, парк по вул. Сергія Синенка, 15 а, парк 30-річчя визволення від фашистських загарбників та інші – загалом близько 40 об’єктів. Також фахівці підприємства обслуговують міські фонтани –  загалом 37 чаш фонтанів по місту. Згідно з графіком їх відремонтували й підключили. 

Також нагадаємо, озброїтись садовим інвентарем і приєднатись до наведення благоустрою у місті може кожен охочий. Для цього потрібно об’єднатись з друзями чи колегами у команду та обрати будь-яку активність, яка зробить Запоріжжя чистішим і охайнішим.

За умовами, команді потрібно дати назву, зареєструвати її через гугл-форму та зробити у соцмережах фотозвіт виконаної роботи. Обов’язково у дописах мають бути хештеги, щоб світлини не загубилися: #дій_некоментуй #результатнашимисилами #запоріжжя_toloka_festival.