У Запоріжжі триває ремонт пошкодженого обстрілом даху

25.05.2023 11:55

Так, працівники компанії «Запоріжремсервіс» продовжують виконувати роботи з капітального ремонту даху багатоповерхівки у Дніпровському районі міста.

За дорученням секретаря Запорізької міськради Анатолія Куртєва у місті триває відновлення житлового фонду, який зазнав пошкоджень у рeзультаті обстрілів. 

Так, в одному з будинків у Дніпровському районі вибуховою хвилею пошкодило покрівлю, коли ворожий «приліт» стався неподалік. Сама будівля була зведена ще у 50-х роках минулого століття. Через тривалу експлуатацію покрівля не витримувала випробувань опадами, а коли дісталося після обстрілу - й поготів.

- Пошкодилась дерев’яна частина даху, конструктивні частини, слухові вікна, вентиляційні канали, перекриття. Фахова комісія обстежила об’єкт і рекомендувала виконати капітальний ремонт. Місцева влада ухвалила це рішення і доручила проведення робіт «Запоріжремсервісу». Від квітня робочі стали до виконання робіт, - розповіла представниця КП «Запоріжремсервіс» Лідія Гвілава.

Залучені на підприємстві працівники підрядної організації вже відремонтували більше 2000 кв. м площі. Настилають м’яку покрівлю – вкладають покриття з плит OSB та двох видів руберойду.

Будинок 12-підїздний, тож обсяг робіт тут чималий.  Працювати намагаються швидкими темпами. Втім, ставлять за пріоритет якість, тож перш за все зважають на погодні умови.