У Запоріжжі безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт

25.05.2023 12:15

Сьогодні у Запорізькій міській раді відбувся практичний семінар щодо організації суспільно корисних робіт та залучення до них запоріжців та вимушених переселенців, які перебувають на обліку в Запорізькій філіі Запорізького обласного центру зайнятості як безробітні.

На останній сесії міської ради було затверджене рішення «Про організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану». Ним передбачено, що виконавчі органи міськради, комунальні підприємства залучатимуть безробітних для виконання певного переліку робіт. Зокрема це розбір завалів, відновлення пошкоджених будинків, видача гуманітарної допомоги, підтримання благоустрою територій, чергування в "Пунктах Незламності" тощо. При цьому робота безробітних оплачуватиметься за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

- Уряд запровадив проєкт «Армія відновлення». Він передбачає залучення громадян, які залишились без роботи, до «Армії відновлення» через виконання суспільно корисних робіт. На сесії міська рада прийняла рішення про затвердження переліку робіт та підприємств, де такі роботи будуть виконуватись. Це було вкрай необхідне рішення. Навіть у невоєнний час потрібно приводити інфраструктуру і, фактично все наше місто, до ладу. Тому будемо залучати якнайбільше людей, - зазначив заступник міського голови Анатолій Васюк.

Під час сьогоднішнього семінару, на який були запрошені представники районних адміністрацій, комунальних підприємств міста, міського центру зайнятості, обговорювались питання розширення переліку робіт, до яких залучатимуть безробітних, забезпечення їх спеціальним одягом, особливості оформлення трудових договорів під час виконання суспільних робіт, інші організаційні питання.

Нині вже активно почали працювати в цьому напрямку КП «Запоріжринок», яке залучило 10 людей, та ГО «Руки допомоги Запоріжжя», яка надали роботу 8 людям.