У Вознесенівському районі міста перевірили найпростіші укриття

26.05.2023 13:45

Представники управління з питань попередження надзвичайних ситуацій разом з фахівцями керуючих компаній та представниками райадміністрацій продовжують перевіряти укриття у житлових будинках. Зокрема, звертають увагу на їх санітарний стан та доступність для людей в режимі 24/7. Цього разу провели інспекцію у Вознесенівському районі Запоріжжя.

Сьогодні робоча група перевірила найпростіші укриття за декількома адресами району у центрі міста. Так, один з будинків на проспекті Соборному з самого початку будувався з укриттям, тому тут є три виходи з приміщення та враховані всі інші норми безпеки у разі обстрілів. З початком повномасштабного вторгнення мешканці цього будинку взялись облаштовувати своє укриття для комфортного перебування – пофарбували стіни, принесли меблі, облаштували санвузол, навіть розвісили картини.

Свою частину роботи зробила також керуюча компанія будинку «Запоріжремсервіс» - забезпечили освітлення приміщення та його регулярне прибирання. Такі роботи проводяться в усіх найпростіших укриттях, які знаходяться в управлінні компанії.

- Всього в нашому управлінні 150 укриттів по всьому місту. З них 40 – у Вознесенівському районі. Для утримання цих споруд на нашому підприємстві створено відповідний сектор, робітники якого слідкують за справністю комунікацій та чистотою приміщень. Також і мешканці, як правило, активно долучаються до облаштування своїх укриттів, то ж ми і з ними активно співпрацюємо, - розповіла представниця КП «Запоріжремсервіс» Лідія Гвілава.

Перевірки укриттів здійснюються регулярно у всіх районах міста. Робоча група перевіряє перш за все їх доступність та безпечність для запоріжців.

- Це їх місткість, габаритні розміри - входи, виходи, переходи мають бути не менше 1,80 м. Має бути запас води - не менше 2 л на кожну особу, медична аптечка. Що ж до санітарних вимог - санвузол, умивальник і каналізація, освітлення, в тому числі, аварійне, також вентиляція. Повинно бути два входи/виходи, або вхід/вихід і аварійний вихід, - розповів заступник голови Вознесенівської райадміністрації Віталій Лисак.

Якщо є незначні недоліки, їх, як правило, має усувати керуюча компанія.