Керівникам ОСББ, ЖБК та керуючих компаній нагадали про відповідальність за доступність укриттів

05.06.2023 12:00

У Запоріжжі продовжується перевірка доступності для населення найпростіших укриттів, які знаходяться у житлових будинках. Міські служби цим займаються на постійній основі. Зараз над цим спільно працюють представники міської влади, правоохоронці та ДСНС. Сьогодні під час наради у міськвиконкомі, яка пройшла під керівництвом секретаря міської ради Анатолія Куртєва, обговорили результати перевірок, плани на найближчий час. У ній взяли участь заступники міського голови, голови райадміністрацій, представники департаментів та управлінь міської ради.

На нараді наголошувалося, що перевірки тривають. Працюють спеціальні групи з правоохоронців, рятувальників, представників місцевого самоврядування. Голови районних адміністрацій відзвітували про виконану роботу.

Проблема з закритими укриттями у житлових будинках залишається. Проводиться робота з відповідальними, організовуються додаткові перевірки. Важливо, щоб представники міста були у кожній групі, щоб реагувати на ситуацію. При цьому голови районних адміністрацій сьогодні ще раз збирають представників ОСББ, ЖБК, керуючих компаній для того, щоб нагадати про їх обов’язок – забезпечувати вільний доступ до укриттів.

Учасники наради ще раз звернулися до ОСББ, ЖБК та керуючих компаній, які зобов’язані забезпечувати доступність укриттів для населення у своїх будинках. Укриття мають бути відкритими! Поки це попередження, однак якщо ця вимога не буде виконана, то винні будуть притягнуті до кримінальної відповідальності правоохоронцями. Адже закриті укриття ставлять під загрозу життя людей.