В Запоріжжі оновили ще одне укриття у багатоквартирному будинку

23.06.2023 14:35

В місті продовжується реалізація міської програми розвитку цивільного захисту населення. В рамках цієї програми спільно з керуючими компаніями та балансоутримувачами оновлюють приміщення найпростіших укриттів, що знаходяться в багатоквартирних будинках. Один з таких об’єктів показали сьогодні у Вознесенівському районі міста. Сюди приїхали з робочою групою для перевірки стану приміщення та комунікацій.

Цього разу ремонт укриття виконали в одному з будинків по вулиці Матросова. Споруда будувалася в 1957 році, у проектуванні передбачалося і найпростіше укриття. Втім за десятки років воно стало непридатним для використання за призначенням. У томи числі тому що вандали розікрали навіть вентиляційні канали.

В рамках міської профільної програми виділили кошти на оновлення укриття, а силами управляючої компанії «Запоріжремсервіс» та активних мешканців виконали ремонт та оснащення підвального приміщення.

Так, в укритті будинку з’явилася сучасна вентиляція з комп’ютерним сенсорним управлінням, з можливістю регулювати температуру повітря, а також освітлення, оновлений косметичний ремонт, меблі та санвузол.

- Було проведено відновлення важливих інженерних мереж, завезли двоярусні ліжка, стільці, інвентар для прибирання. Також провели оздоблювальні і монтажні внутрішні роботи, у тому числі укомплектований був санвузол. Всі роботи проводились за активною участю мешканців. Підприємство намагається зробити укриття, які перебувають у зоні нашої відповідальності, не лише придатними для перебування людей, а й комфортними, - розповіла представниця КП «Запоріжремсервіс» Лідія Гвілава.

З іншого боку балансоутримувачі також відповідають за цілодобову доступність громадян до укриттів. Так, за інформацією «Запоріжремсервіс», їхні представники постійно їздять містом та контролюють цей процес. Проте, нерідко доступом до укриттів користуються вандали, які крадуть не тільки матеріальні цінності, але й важливі комунікації, які забезпечують життєдіяльність будинку. Щоб цього уникнути, закликають мешканців бути пильними.

- Просимо мешканців допомагати нам контролювати цей процес. Якщо бачите підозрілих сторонніх осіб біля укриттів, фільмуйте те, що бачите та одразу повідомляйте про це правоохоронні органи, - звернулась до запоріжців Лідія Гвілава.

Оновлення запорізьких укриттів продовжується.