У Запоріжжі на Набережній магістралі облаштовують підвищений пішохідний перехід

30.06.2023 14:55

На Набережній магістралі біля Центрального пляжу комунальники облаштовують перший у Запоріжжі підвищений пішохідний перехід. Місце обрано не випадково – перехід веде до Центрального пляжу, популярного місця відпочинку містян. Разом з тим, на цій ділянці жвавий автомобільний рух, водії їздять з високою швидкістю. Тому, аби створити більш безпечні умови та зменшити кількість аварій за участю пішоходів, було прийнято рішення облаштувати подібний перехід.

З ініціативою щодо організації такої «зебри» виступили представники патрульної поліції. Місто ідею підтримало. Наразі роботи зі спорудження першого підвищеного пішохідного переходу вже на завершальному етапі. Працівники КП «ЕЛУАШ» зняли частину дорожнього покриття та укладають новий асфальт більшим шаром. Різниця між рівнями проїжджої частини та переходу складає близько 7 см.

Після завершення асфальтних робіт тут буде нанесена відповідна дорожня розмітка. Рух цією ділянкою Набережної магістралі не перекривали, а лише частково обмежили проїзд на окремих смугах. Комунальники працюють так, аби на дорозі не було заторів, щоб не створювати незручності для містян.

Загалом по місту планується облаштувати 11 подібних пішохідних переходів в усіх районах. Їх зводитимуть на найбільш небезпечних ділянках, де стається багато аварій за участю пішоходів. Зокрема, один з таких переходів планують організувати біля автовокзалу.