У Запоріжжі відкриють реабілітаційний центр з контактним зоопарком

10.07.2023 10:05

В обласному центрі готується до відкриття благодійний реабілітаційний центр. Його мета — допомагати жертвам війни позбуватись психологічного навантаження. Ідея створення такого безоплатного куточка виникла у місцевих волонтерів та підприємців. Головною особливістю центру стане контактний зоопарк з екзотичними тваринами.

Одними з перших до центру привезли альпак. Тварини з’явились тут два місяці тому та вже встигли полюбитись господарям. Також в його стінах знайшли прихисток і для тварин, які постраждали від війни. Серед них - поні на ім’я Буцефал родом із Кривого Рогу. Там в кінну ферму, де він мешкав, прилетіла російська ракета, тож доброчинці забрали його собі.

Серед інших тварин тут живуть вівці, кури, собаки та коти. Є також декоративні японські коропи, яких відвідувачі зможуть годувати. Загалом у центрі вирішили зберегти українську автентичність, тому і локації створять відповідні. Наприклад, з часом тут планують відкрити керамічну майстерню. Як зазначив один зі співзасновників реабілітаційного центру Руслан Лопатко, коли людина ліпить, вона народжує нову річ та доводить її до досконалості. І це дуже лікує людей.

Головною особливістю центру стане реабілітація жертв війни. Сюди також зможуть прийти містяни з дітьми, аби відволікти малечу від негативу. Для них тут працюватимуть окремі зони. А працівниками осередку стануть кваліфіковані психологи, які працюватимуть під виглядом аніматорів. Волонтер і співвласник центру Олександр Белюга розповів, що не всі хочуть відкрито бачити психологів, а так відвідувачам буде комфортніше спілкуватися.

Відкрити центр планують до кінця літа. У благодійних цілях він працюватиме три дні на тиждень.