У Запорізькому дитячому ботанічному саду розпочалась друга хвиля цвітіння троянд

11.07.2023 11:10

Рожеві, бордові, жовті, білі, оранжеві - і це ще не повний перелік кольорової гами, якою нині наповнений Запорізький міський дитячий ботанічний сад. Зараз там розпочинається друга хвиля цвітіння троянд. Також квітнуть лілії, гортензії та інші квіти.

Запорізький дитячий ботанічний сад гарний будь-якої пори року. А влітку буяє різними фарбами. Нині розпочинається друга хвиля цвітіння королеви квітів - троянди. Ця квітка манить своїм ароматом і красою. Кольорів не злічити - білі, рожеві, кремові, різних сортів і видів.

Також квітнуть гібіскуси, літні анемони, лаватери. А також гортензія. Прикметно, що ця квітка в залежності від складу ґрунту змінює своє забарвлення. Якщо він кислий, то квітка має фіолетовий або блакитний колір, а якщо лужний, то стає рожевою. А метелики облюбували Будлею Давида. Тож недаремно цю рослину ще називають кущем для метеликів. Незабаром заквітне декоративна капуста. Її переважно використовують для створення осінніх клумб, адже рослина полюбляє прохолоду і квітне до морозів. Своєю красою нині також радують лілії та лілейники. Квітка останніх зацвітає лише на один день, а потім з’являється інша.

Також квітнуть в ботанічному саду і деякі дерева. Наприклад, кельрейтерія. Цю рослину ще називають хибним мильним деревом. На відміну від справжнього, яке містить речовини, що піняться, і які за потреби можна використовувати замість прального порошку, в цього таких властивостей немає. Але дерево теж гарно квітне. А ще це чудовий медонос.

Працівники закладу дбайливо доглядають за рослинами. Усе для того, аби вони завжди радували своєю красою та ароматом. На жаль, нині в зв'язку з воєнним станом ботанічний сад для відвідувачів закритий. Але його квітучу красу працівники показують на світлинах у соцмережах.