Запорізька лікарня отримала "швидку" для надання допомоги хворим вдома

11.07.2023 11:30

Міська лікарня №8 отримала від польських благодійників сучасний автомобіль швидкої допомоги. Він обладнаний всім необхідним для мобільної паліативної допомоги людям із невиліковними хронічними хворобами, зокрема для перевезення важкохворих до лікарні або додому.

З травня у міській лікарні № 8 працює оновлене паліативне відділення. Воно розраховане на 30 ліжок, серед яких чверть призначена для внутрішньо переміщених осіб.

Щороку в паліативному відділенні закладу медичну допомогу отримують понад 250 пацієнтів. Медики зазначають, що паліативні хворі – це найважча група пацієнтів, яким постійно потрібна не тільки медична, але й психологічна допомога. Тому саме цій категорії пацієнтів у закладі приділяють значну увагу.

У 8-й лікарні функціонує мобільна бригада для надання паліативної допомоги дорослим вдома. Щороку таку допомогу отримують понад 50 осіб. Завдяки новому автомобілю швидкої допомоги медикам буде легше лікувати важкохворих пацієнтів вдома. Загалом таких пацієнтів на території обслуговування паліативного відділення 8-ї лікарні зараз четверо.

Одна з них – літня жінка, яку паралізувало після інсульту. Через гнійне запалення їй ампутували ногу. Після операції пацієнтка лікується вдома. Важкохвору медики відвідують тричі на тиждень. Вони обробляють жінці рану на нозі й роблять перев’язку. Разом з тим навчають родичів доглядати за своїми близькими й надавати їм грамотну медичну допомогу.