На міських пляжах Запоріжжя встановили щити про заборону купання

14.07.2023 10:05

Цього року міські пляжі офіційно так і не були відкриті. Але це не зупинило запоріжців і люди масово відпочивали на пляжах. Разом з тим спеціалісти обласного центру МОЗ щоденно проводять дослідження якості води у Дніпрі. Вони закликали містян утриматися від купання в річці, бо через підрив Каховської ГЕС це може бути небезпечним.

На виконання протоколу позачергового засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій Запоріжжя від 07.04.2023 № 17 та протоколу № 23 від 09.04.2023 спеціалісти КП «Титан» на територіях Центрального та Правобережного пляжів розмістили таблички про заборону відвідування пляжів.

Згідно з листом від 07.07.2023 № 19-17/973 начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Олексія Латишева, працівники КП «Титан» встановили щити з інформацією про заборону купання на територіях Центрального та Правобережного пляжів, а на Правобережному також розмістили друковані пам’ятки щодо небезпечності купання у Дніпрі.

Крім того, робітники Запорізької міської рятувально-водолазної служби проводять радіотрансляцію для відпочиваючих, повідомляють про погіршення якості річкової води та рекомендують обмежити купання.

Запоріжців і гостей міста закликають прислухатися до рекомендацій фахівців та заради своєї безпеки утриматися від купання в річці Дніпро.