У Комунарському районі замінюють аварійну ділянку трубопроводу

17.07.2023 17:00

Внаслідок фізичної зношеності в останні роки збільшилась кількість аварійних ситуацій на ділянці водогону у Комунарському районі. Із загальної протяжності 1200 погонних метрів термінової заміни потребує 270. Наразі КП «Водоканал» виконує поточний ремонт аварійної труби.

Цей водопровід від Набережної магістралі до проспекту Соборного забезпечує питною водою близько 19 різних підприємств та виконує функцію кільцювання водопровідних мереж, щоб підтримати якість води. Прокладено його було ще у 1951 році.

Роботи виконуються методом санації. Тобто в існуючий сталевий трубопровід діаметром 400 міліметрів буде введена поліетиленова магістраль діаметром 250. Наразі вже просановано 30 метрів. На місцях кутів повороту трубопроводу облаштовано технологічний приямок, через який ці фрагменти буде домонтовано.

- Усунення аварійних ситуацій ускладнюється великою кількістю підземних комунікацій, що розташовані в товщі ґрунту, отже обмежують застосування землерийної техніки і потребують ручного шурфування. Також близьке розташування до річки Мокра Московка та високий рівень ґрунтових вод призводять до підтоплення котлованів, а це потребує якнайшвидшого усунення, - відзначив начальник управління капітального будівництва та ремонтів КП «Водоканал» Олександр Каведяєв.

Ділянка, що підлягає заміні, зараз зневоднена. На час виконання робіт споживачі підключені через інші резервні мережі. За сприятливих погодних умов заміну ділянки трубопроводу планують завершити до 31 липня. Після цього буде виконано зворотню засипку та планування ґрунту в місцях, де здійснювались роботи.