Запоріжцям нагадали про заборону відвідувань Хортиці та найближчих островів

19.07.2023 10:55

Через підрив Каховської ГЕС та падіння рівня води між островом Хортиця та островами біля греблі утворився брід. Відпочивальники цим користуються та пішки туди переходять, тим самим наражаючи себе на небезпеку. Адже через спуск води Дніпровською ГЕС утворюється бурхлива течія та стрімке підняття води. Тому рятувальникам міської рятувально-водолазної служби доводиться визволяти застряглих та повертати на суходіл. І кількість таких рятувальних операцій тільки зростає.

Містянам нагадують, що відповідно до рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області від 04.04.2022 № 6 до окремого розпорядження заборонено відвідування населенням лісів, лісових масивів, лісопаркових зон, лісосмуг, зокрема зон відпочинку на їх території, парків (гідро-, луго-, лісопарків, парків культури та відпочинку, парків-пам'ятників садово-паркового мистецтва, спортивних, дитячих, історичних, національних, меморіальних, та інших), рекреаційних зон, садів, скверів, прибережних зон водоймищ, крім випадків службової необхідності. Це стосується, зокрема острова Хортиця та переходу на острів Дубовий.

Запоріжців закликають не нехтувати забороною та утриматись від відвідувань заповідних островів, аби не наражати себе на небезпеку.