У Запоріжжі щодня рятують відпочиваючих, які пішки намагаються дістатися островів на Дніпрі

21.07.2023 12:00

Через підрив Каховської ГЕС та падіння рівня води між островом Хортиця та островами біля греблі утворився брід. Відпочивальники цим користуються та пішки туди переходять, тим самим наражаючи себе на небезпеку.

За словами фахівців, на цій ділянці утворюється бурлива течія та стрімке підняття води, внаслідок чого відпочиваючі опиняються у пастці. У таких випадках рятування людей можливе лише із залученням рятувальників та плавзасобів міської рятувально-водолазної служби.

- У зв'язку з тим, що останнім часом збільшується кількість рятувальних операцій, до патрулювання зазначених територій залучені підрозділи Національної поліції. Закликаю мешканців міста утриматися від небезпечних переходів на мілину та пороги Дніпра, не наражати на небезпеку своє життя та життя рятувальників, - зазначив перший заступник міського голови Олександр Власюк.

За інформацією Запорізької міської рятувально-водолазної служби, практично щодня їм доводиться евакуювати недбайливих відпочиваючих з о. Дубовий. Аналогічна ситуація і на мілинах у районі о. Байда. Лише за липень рятувальниками доставлено у безпечне місце за подібних обставин 77 осіб, з них 22 підлітки та діти віком від 4 років.

Перший заступник міського голови нагадав запоріжцям, що відповідно до рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області від 4 квітня 2022 року до окремого розпорядження заборонено відвідування населенням лісів, лісових масивів, лісопаркових зон, лісосмуг, зокрема зон відпочинку на їх території, прибережних зон водоймищ, крім випадків службової необхідності.