У Запоріжжі облаштовують шелтер для вимушених переселенців

25.07.2023 09:45

У Запоріжжі волонтери продовжують облаштовувати шелтери для внутрішньо переміщених осіб. Так в Олександрівському районі учасники благодійної організації «Будуємо Україну разом» розпочали косметичний ремонт майбутньої тимчасової оселі для постраждалих від військових дій.

Старі та занедбані офісні приміщення у колишньому гуртожитку учасники волонтерської організації «Будуємо Україну разом» перетворюють на тимчасове житло для людей, які постраждали від військових дій. Кімнати розраховані як на тих, хто виїхав до Запоріжжя сам, так і на родини. Для самотніх жінок з дітьми волонтери вирішили облаштувати окрему кімнату.

- Відбувається ремонт приміщень, які надала нам міська рада, надала Асоціації шелтерів міста Запоріжжя та благодійному фонду «Захист жінок України». В цьому приміщенні будуть проживати близько п’ятдесяти вимушено переміщених осіб, - розповіла координаторка волонтерів «БУР» Тетяна Штефан.

Долучилась до облаштування шелтеру і запорізька молодь. Всі працюють згуртовано: знімають старий шар штукатурки, шпаклюють і фарбують стіни та прибирають. Під час перерв волонтери проводять час за цікавими бесідами та іграми, та головне , відчувають — вони займаються корисною справою. Благодійники закликають усіх долучатися до волонтерської родини, бо під час війни нещастя може торкнутися кожного.

Кімнату для жінок з дітьми волонтери планують відкрити вже найближчої п’ятниці, а повністю завершити ремонт шелтеру - до кінця літа.