Запоріжцям нагадують про небезпеку купівлі продуктів на стихійних ринках

25.07.2023 11:55

В літній сезон залишається високою небезпека отруєння неякісною їжею. Особливо тією, яку містяни купують на стихійних ринках.

Основними причинами виникнення кишкових захворювань є вживання бактеріально забруднених продуктів харчування, недотримання правил особистої гігієни та споживання немитих фруктів і овочів, придбаних, зокрема, в місцях несанкціонованої торгівлі. Продукція, що реалізується у місцях стихійної торгівлі, не відповідає вимогам безпеки, а самі продавці працюють з грубим порушенням санітарно-гігієнічних правил - без санітарного одягу, медичних книжок порушують температурний режим реалізації та зберігання продуктів.

Окрему небезпеку становить риба. Через стрімке обміління Дніпра та спекотну погоду залишається високою ймовірність виникнення задухи риби на мілині. Така риба через недобросовісних продавців може потрапити на стіл запоріжців та викликати серйозні проблеми зі здоров’ям.

У Запоріжжі щодня проводяться перевірки задля запобігання потраплянню в продаж неякісних продуктів. Рейди проводять співробітники поліції, а також обласної Держпродспоживслужби. Особлива увага приділяється місцям стихійної торгівлі. Разом з тим, містянам наполегливо радять не купувати продукти харчування на «стихійних ринках», а користуватися лише послугами продуктових магазинів або офіційних ринків.