Концерн «МТМ» продовжує підготовку до нового опалювального сезону

26.07.2023 12:15

Роботи проводяться у всіх районах міста. Після виявлення проблемних місць спеціалісти концерну розпочинають плановий ремонт аварійних ділянок. Нині роботи, зокрема, тривають на насосній станції, котра подає тепло від котельні, розташованої поруч, мешканцям Південного мікрорайону.

Наразі активно триває підготовка самої насосної до нового опалювального сезону. Вже проведена заміна запірної арматури діаметром 500 мм в кількості 4 одиниці.

Ця запірна арматура є основною відсікаючою арматурою від джерела теплопостачання – з одного боку, а з іншого – Південного мікрорайону, як споживача теплової енергії. Таким чином, справність всіх засувок дозволяє за потреби локалізувати будь-яку ділянку мережі і провести необхідні види ремонтних робіт. Простіше кажучи, ці засувки спорожнюють трубопроводи теплової мережі – перекривають і втримують певний час воду, яка в них циркулює. Раніше цей процес викликав певні складнощі.

- Ці засувки необхідні для відсічення споживача від самої насосної та ще дві засувки – від джерела теплопостачання, щоб можна було виконати тут аварійні роботи. Наприклад, насос вийшов з ладу – відсікли, провели дренування води, виконали ремонт. Зараз проводиться влаштування навісів і благоустрою цього об’єкту – насосної, яка забезпечує теплом Південний мікрорайон і є стратегічним об’єктом для нашого району, - розповів начальник дільниці виробництва теплової енергії концерну «МТМ» Вячеслав Мельник.

Ця наносна станція «живить» теплом близько 117 житлових будинків, а також об’єкти соціальної сфери, як от  дитсадки та школи у Південному мікрорайоні.

Повністю завершити роботи, включно з облаштуванням благоустрою, «тепловики» налаштовані найближчим часом.