У Запоріжжі відремонтували покрівлю багатоповерхівки

01.08.2023 16:05

Комунальники завершили ремонт покрівлі будинку по вулиці Незалежної України, який зазнав ушкодження під час ракетної атаки у жовтні 2022 року. Тоді дерев’яні перекриття між технічним поверхом і покрівлею не витримали вибухової хвилі і деформувалися. Постраждали також слухові вікна, вентиляційні канали тощо. Уламки боєприпасів понівечили дах. Такі руйнування виявилися критичними для будівлі, через що під час опадів вода почала заливати квартири.

Ця багатоповерхівка перебуває на балансі КП «Запоріжремсервіс». Після обстеження будинку секретар міської ради Анатолій Куртєв доручив відремонтувати дах всього будинку. Ремонт комунальники розпочали відразу, як отримали дозвіл на виконання робіт.

Для ліквідації аварійного стану спеціалісти демонтували зруйновані частини покрівельної системи, збудували нові дерев’яні конструкції, влаштували гідроізоляцію, вклали тришарову м’яку покрівлю з плит OSB і двох видів руберойду. Крім того, встановили допоміжні конструктивні деталі покрівлі, водостічні труби та елементи водовідвідної системи, огородження по периметру даху. Загальна площа робіт перевищила 3,5 тис. кв. м.