У Запоріжжі презентували виставку, яка поєднує класичне з сучасним

02.08.2023 11:15

У Туристичному інформаційному центрі розпочала свою роботу виставка Володимира Яковця «Час». Це вже третя персональна презентація черкаського художника в Запоріжжі.

«Час» - збірка з трьох серій митця, а саме – «Реставрація», «Фрагменти» та «Мова-3». Володимир Яковець вдається до творчих експериментів і нестандартних рішень. Усе для того, аби показати власний світогляд. Протиставлення потужного класичного мистецтва масовій культурі – це своєрідний елемент арт-гри для автора.

Митець не дає конкретної відповіді, чому виставка має саме таку назву. У глядачів є можливість самим визначити, як вона корелює зі змістом. Картини органічно доповнюють одна одну. Автора на відкритті цієї виставки не було. Але роботи для неї він обирав сам.

- Ми отримали дуже велике задоволення з розвіскою, коли експозицію розміщували, бо так нестандартно до цього ще не працювали. Ми звикли, що в нас тут якісь роботи формату А3, А4, А1, а тут прямо такий масштаб, колір, дуже круто,  вся наша команда у захваті. Приємно працювати з оригіналами, - розповів директор Туристичного інформаційного  центру Олексій Каніщев.

Загалом на експозиції представлено чотирнадцять робіт. Вражає масштабність доробків: всі представлені полотна - великих розмірів.

- Перше що вразило коли зайшла - масштабність, сучасність робіт, одразу бажання - доторкнутися, дізнатися технологію, поспілкуватися з художником, які він це робив, бо ефект хвилястого холста  дуже додає шарму, - поділилася враженнями відвідувачка виставки, директорка Запорізької дитячої художньої школи Світлана Пєшикова.

Ознайомитися з  роботами можна буде до восьмого вересня.