У Комунарському районі продовжуються роботи з благоустрою

04.08.2023 10:45

В усіх районах міста ведуться роботи з благоустрою. У тому числі представники Комунарської райадміністрації розповіли про виконані за поточний тиждень роботи.

Після негоди 28 липня райадміністрація спільно з комунальними підприємствами вжили заходів для ліквідації наслідків негоди на території району, а саме: прибирання з тротуарів та проїзних  частин доріг гілок по вул. Космічній та Північнокільцевій.

Для вирішення питання відновлення зовнішнього освітлення прибудинкової території житлових будинків № 53, 53-А, 55, 57 по вул. Новокузнецькій 2 серпня проведено нараду з залученням представників департаменту з управління активами, департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради, КП «Запоріжміськсвітло» та ПАТ «Запоріжжяобленерго». За результатами наради вирішено звернутися до власника –забудовника даних житлових будинків щодо надання роз’яснення стосовно електроопор.

На виконання рішень постійної комісії з питань використання споруд цивільного захисту Запоріжжя продовжено щоденну перевірку найпростіших укриттів у житловому фонді, які придатні для використання, під час звучання сигналу «Повітряна тревога».                       

 КРБП «Зеленбуд» щоденно виконувалися   роботи  з  очищення   газонів  від  сміття на площі понад  300 000 кв. м,  в парках та скверах прибиралися урни від сміття та підміталися доріжки на площі близько 8 200 кв. м.

Виконано роботи з покосу трави на площі 13 000 кв. м  (вул. Магара, О. Говорухи, у сквері по вул. О. Говорухи), по вул. Комарова (3000 кв. м), по вул. Ситова (10 700 кв. м), Набережній магістралі (16 000 кв. м), коло ДАІ та вул. Космічній (700 кв. м). Всього виконано робіт з покосу на площі 43 400 кв. м. 

Продовжуються роботи з прополювання лунок по вул. Новокузнецькій – 115 одиниць, прополювання квітників у сквері біля районної адміністрації – 410  кв. м, по вул. Новокузнецькій (55 од.)  в парку ім. Ю. Гагаріна (103 од., 240 кв. м, коло ДАІ та по вул. Космічній (700 кв. м). 

Підрядною організацією у звітному періоді виконано роботи з підбору випадкового сміття з територій дитячих майданчиків, території вздовж дороги на «Хвилю», ділянки автодороги М-18 в бік Шевченківського р-ну, на вул. Новокузнецькій (пустирі).  Виконано роботи з вивезення гілля з внутрішньоквартальних територій по вул. Космічній, 100, вул. Чумаченка, 3, 11, 12, 15, 23-в,  47, вул. Північнокільцевій, 15, вул. Парамонова, 4-А, по вул. О. Говорухи, 28-а, 59-а. Ліквідовано стихійне звалище сміття по вул. Чубанова, причал «Мотор Січ».

Фахівцями КП «Запоріжміськсвітло» виконано роботи з огляду та наладки мереж зовнішнього    освітлення за заявками 15-80, перевірки зовнішнього освітлення ЗОШ № 88.

Роботи з благоустрою продовжуються.