У Запоріжжі призупинене навчання в 38 класах. Про оголошення карантину в усіх школах говорити поки рано

29.01.2018 13:50

У більшості запорізьких шкіл та загалом серед школярів епідемічний поріг захворювань на ГРВІ та грип не перевищений, тому на даний момент мова про закриття на карантин усіх шкіл не йде. Про це повідомили в департаменті освіти Запорізької міської ради.

Відповідно до діючих норм мова про закриття всіх шкіл може йти тільки при досягненні епідемічного рівня захворюваності школярів в цілому по місту. На даний момент, цей рівень не досягнуто. Станом на 29 січня, кількість хворих школярів склало 7954 особи, або 12,7% від загального числа.

У той же час при підвищенні рівня захворюваності в окремих школах Запоріжжя проводяться точкові карантинні заходи. Приймаються рішення про тимчасове призупинення навчання в окремих школах і класах, де кількість хворих досягла епідемічного рівня.

На сьогодні навчання призупинене в 38 класах. Відзначимо, на період з 29 по 31 січня призупинено навчальний процес в Класичному ліцеї. З 30 січня будуть також тимчасово закриті гімназія №46, навчально-виховний комплекс №67, школа №95.

Фахівці відзначають, що подальші дії залежатиме від епідемічної ситуації в місті, а також серед школярів.