Запорізькі ветерани війни та особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, отримають разову грошову виплату до Дня Незалежності

23.08.2023 10:50

Нині триває виплата разової державної грошової допомоги до Дня незалежності України, яку здійснює Пенсійний фонд України. Пенсіонери отримають кошти разом із пенсією, всі інші, хто має пільгове посвідчення, на свої особисті рахунки.

Запоріжцям, котрі є в списку, але не отримають виплату до 1-го жовтня, необхідно звернутись до Пенсійного фонду та написати заяву на разову грошову допомогу.

Встановлено об’єм грошового забезпечення залежно від соціальної категорії громадянина:

  • Особи з інвалідністю внаслідок війни:
  1. першої групи — 3100 грн.
  2. другої групи — 2900 грн.
  3. третьої групи — 2700 грн.
  • Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною — 3100 грн.
  • Учасники бойових дій — 1000 грн.
  • Члени сім'ї загиблих (померлих) ветеранів війни та захисників та захисниць —650 грн.
  • Учасники війни — 450 грн.

-Якщо це військовослужбовці, які зараз знаходяться на військовій службі, то вони отримають цю виплату на свій поточний рахунок установи, або військової частини, або це може бути і Національна поліція, і Служба безпеки України. Тобто усі відомства, в яких вони зараз знаходяться на службі або за контрактом, вони повинні надати до Gенсійного фонду списки. Якщо військовослужбовці демобілізовані, то вони повинні звернутися до військкомату і стати там на облік. І тоді військкомат або зараз це називається територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, вони нададуть також їх до Пенсійного фонду, - пояснила начальник відділу по роботі з пільговими категоріями департаменту соцзахисту населення Запорізької міської ради Світлана Степаненко.