Містян вкотре закликають не купувати продукцію на стихійних ринках

24.08.2023 10:15

М’ясо, молочна продукція, домашня консервація – вся ця продукція на стихійних ринках «засмагає» під відкритим сонцем, що є порушенням санітарних норм.

Основними причинами виникнення кишкових захворювань є вживання бактеріально забруднених продуктів харчування, недотримання правил особистої гігієни та споживання немитих фруктів і овочів, придбаних, зокрема, в місцях несанкціонованої торгівлі.

До того ж, високі температури у розпал літнього сезону і спеки прискорюють розмноження мікроорганізмів. Як наслідок - продукти швидко псуються. Це, в свою чергу, загрожує зростанням випадків інфекційних кишкових захворювань. Особливу небезпеку несе ботулізм. Аби вберегтися від зараження, не слід купувати продукцію у торговців, котрі реалізують її на стихійних ринках.

Крім того, нагадаємо, що через підрив окупантами Каховської ГЕС виник ризик масового мору риби. Мертву рибу або ту, що вмирає, так само не можна купувати у місцях торгівлі «з рук», збирати для подальшого зберігання, готувати чи споживати, адже жоден спосіб приготування не зробить її безпечною.

Вкотре закликаємо містян не купувати продукти харчування на «стихійках», а користуватися лише послугами продуктових магазинів або офіційних ринків, торгових місць на яких зараз більш, ніж достатньо.