У Запоріжжі вшанували пам’ять загиблих захисників України

29.08.2023 11:49

Дев'ять років тому на сході України відбулася Іловайська трагедія. Російські військові, порушивши всі домовленості, впритул розстріляли з важкого озброєння українських воїнів, які мали вийти «зеленим коридором» через соняшникове поле. 29 серпня, за ініціативи Президента Володимира Зеленського, відзначається День пам’яті загиблих захисників України.

Сьогодні в Запоріжжі відбулися заходи з вшанування пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, за участі секретаря міської ради Анатолія Куртєва, представників міської, обласної та районної влади, військових, поліцейських, рідних загиблих та мешканців міста.

На Кушугумському кладовищі відбувся молебень на знак вшанування військових, які віддали свої життя за Україну.

Жалобний захід провели на Алеї Бойової Слави у символічному місці, де майорять жовто-блакитні прапорці з іменами загиблих військових. Анатолій Куртєв разом із заступниками міського голови та головами районних адміністрацій поставили біля цих прапорців лампадки, вшанувавши пам’ять полеглих воїнів.

Традиційно траурний захід відбувся і на Алеї Захисників України. Запоріжці несли до Меморіалу пам’яті соняшники, троянди та жовто-блакитні букети. Представники міської та обласної влади вшанували пам'ять загиблих Героїв покладанням квітів до меморіалу.