У Запоріжжі підбили підсумки минулого навчального року та обговорили плани на новий

30.08.2023 20:25

Напередодні нового 2023-2024 навчального року відбулася традиційна міська серпнева нарада керівників закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти.

Участь у нараді взяли секретар міської ради Анатолій Куртєв, заступник міського голови Анатолій Васюк, директорка департаменту освіти і науки міськради Юлія Погребняк, керівники навчальних закладів міста, представники освітньої галузі й благодійних організацій. В онлайн форматі до наради приєдналися також всі колективи системи освіти Запоріжжя.

Запорізькі педагоги підбили підсумки минулого навчального року та обговорили плани на новий, який знову проходитиме в умовах війни. Зокрема, зупинилися на питаннях організації освітнього процесу в онлайн форматі, створенні безпечного середовища для дітей та інших.

Як повідомила Юлія Погребняк, через війну кількість учнів у запорізьких школах постійно змінюється. На кінець минулого навчального року нараховувалося понад 63 тис. учнів, 18 тис. дошкільнят та понад 16 тис. вихованців позашкілля. Понад 17 тис. учнів та близько 5 тис. дошкільнят знаходилися закордоном та отримували освіту в різних форматах.

Минулого року до навчання в закладах освіти Запоріжжя долучилися майже 4 тис. дітей з родин ВПО, з них - 396 дітей дошкільного віку.

Війна також вплинула і на педагогічний склад галузі освіти міста. Так, за період дії воєнного стану до роботи в навчальних закладах Запоріжжя приєдналися 268 переселенців. Крім того, 76 працівників галузі освіти пішли добровольцями захищати Україну, з них - 29 педагогів.

Серед добровольців - вчитель інформатики Запорізької гімназії №89, який після поранення взяв участь у відборі всеукраїнських змагань та на сьогодні представляє збірну «Ігор Нескорених».

За період війни педагоги Запоріжжя в складі Збройних Сил України були відзначені особливими нагородами та відзнаками Головнокомандувача Збройних Сил України та Міністерства оборони України.

На жаль, внаслідок обстрілів міста у 2022 році пошкоджень зазнали 42 будівлі закладів освіти, у 2023 – 13. Проте, заклади освіти готуються до нового навчального року.

Під час наради були також нагороджені колективи навчальних закладів, а також громадська організація «Белуга ЮА» та гуманітарна організація «Лікарі без кордонів», які впродовж минулого року активно надавали благодійну допомогу галузі освіти.