Нові автобуси і транспортна логістика: у Запоріжжі удосконалюють програму розвитку міського транспорту

07.02.2018 13:02

На сесії Запорізької міської ради депутати прийняли зміни до програми розвитку і вдосконалення міського пасажирського транспорту.

У Запоріжжі реалізується програма розвитку і вдосконалення міського транспорту, розрахована до 2019 року. Серед пріоритетних напрямків - розвиток комунального транспорту, оновлення рухомого складу, придбання нових автобусів, збирання трамваїв.

Так, в 2018-2019 році планується придбати 150 автобусів і 15 електробусів великої пасажиромісткості, продовжити реалізацію програми «Запорізький трамвай» - зібрати 5 трамваїв.

Нагадаємо, у 2017 році за рахунок фінансового лізингу для ЗКПМЕТ «Запоріжелектротранс» придбано 35 автобусів великої місткості. За програмою «Запорізький трамвай» були зібрані 4 нових трамвая.

Крім оновлення комунального транспорту, програма також передбачає розвиток логістики пасажирських перевезень. Цим напрямком займатиметься нове комунальне підприємство «Запорізький центр диспетчеризації громадського транспорту». Передбачається обладнати комунальний транспорт, а потім і приватний системою моніторингу та диспетчеризації GPS, а в подальшому - встановити електронні табло в автобусах і на зупинках.

Розроблений комплекс заходів спрямований на поліпшення якості та безпеки надання послуг з перевезення пасажирів, забезпечення належного транспортного обслуговування спальних районів.