У Запоріжжі перерозподілять кошти на допомогу захисникам України

04.09.2023 15:10

Допомога підрозділам Збройних Сил України, Національної гвардії України – серед пріоритетів для Запоріжжя. Навіть в умовах обмежених можливостей бюджету місто подовжує фінансувати міську Програму підтримки обороноздатності та забезпечення безпеки і правопорядку в місті Запоріжжі.

У 2023 році її фінансування вже склало понад 230 мільйонів гривень. Однак міська влада розуміє, що підтримку нашим захисникам потрібно збільшувати. Запоріжжя підтримує ініціативи Президента України Володимира Зеленського щодо необхідності першочергового фінансування місцевими бюджетами саме таких програм. У тому числі за рахунок перерозподілу коштів та відмови від реалізації, зменшення фінансування проєктів та програм, які необхідні місту, але можуть бути впроваджені вже після Перемоги над рашистами.

Тому на найближчій сесії, яка має відбутися 27 вересня, планується внести зміни до бюджету міста та низки міських програм. Головна мета – перерозподілити кошти бюджету міста та спрямувати їх на закупівлю дронів для військових, іншу допомогу захисникам України.

Відповідні рішення вже опрацьовуються профільними підрозділами міської ради. Керівництво міста сподівається, що депутати підтримають ці рішення на сесії.