Петицію про онлайн-навчання під час повітряних тривог розглянуть на сесії міської ради

11.09.2023 10:05

Запоріжжя залишається прифронтовим містом і лідером за кількістю повітряних тривог. Це відчувається у різних сферах міського життя. Зокрема і у навчальному процесі у запорізьких школах.

За результатами зустрічей з педагогами та батьками школярів у Запоріжжі було прийняте рішення, що навчання у новому навчальному році проходитиме в онлайн-режимі. Одначе під час повітряної тривоги онлайн-навчання також переривається, щоб діти та вчителі могли перейти в більш безпечне місце.

В умовах постійних повітряних тривог це ускладнює навчання. На думку багатьох батьків, це негативно відображається на навчальному процесі. Тому запоріжці створили петицію у якій запропонували дозволити проводити онлайн-уроки під час повітряних тривог, за умови згоди та взяття батьками на себе відповідальності за це.

Збір підписів розпочався лише у п’ятницю. І хід голосування одразу підтвердив, що це питання дуже важливе для запоріжців. За кілька днів петиція набрала 1632 голоси. Це при тому, що для розгляду петиції потрібно лише 750 голосів.

Таким чином петиція набрала необхідну кількість голосів та буде винесена на розгляд найближчої сесії міської ради. Остаточне рішення щодо долі петиції, згідно з законодавством, прийматимуть депутати у сесійній залі.