Запоріжцям нагадали, як отримати статус багатодітної родини

15.09.2023 12:10

Зокрема, про процедуру отримання статусу та державну підтримку розповіли спеціалісти департаменту соціального захисту населення Запоріжжя. Адже, за їх словами, зараз таких звернень стало набагато більше.

Зараз у місті на обліку 2100 сімей, в яких виховуються понад 7 тисяч дітей. За словами соціальних працівників, збільшення кількості звернень пов'язано з великою кількістю вимушених переселенців. Вони можуть звернутись до відділу по роботі з пільговими категоріями громадян управління соціального захисту населення в будь-якому районі міста, маючи довідку впо.

- Нагадаємо, що статус багатодітної родини надають у випадку, коли подружжя має троє та більше дітей. Головна умова - спільне проживання та виховання дітей. Адже бувають випадки, коли у чоловіка чи дружини є діти з попереднього шлюбу, або коли діти живуть з бабусею-дідусем - тоді є питання, чи дійсно цей конкретний заявник виховує цих дітей, - зазначила начальниця відділу по роботі з пільговими категоріями громадян департаменту соціального захисту населення Запорізької міської ради Світлана Степаненко.

Також спеціалісти нагадують багатодітним сім'ям - для дітей до 6 років передбачена державна допомога по 2100 грн на одну дитину. Окрім того, така сім'я може обрати 50% знижку чи субсидію на оплату комунальних послуг.

Державна підтримка надається багатодітній родині до досягнення кожною дитиною 18 років. Або ця підтримка подовжується, якщо дитина обирає подальше навчання.

Для оформлення статусу треба прийти до  районного відділу прийому громадян департаменту соцзахисту міської ради з пакетом документів.

Спеціалісти працюють з 8.00 до 17.00 без перерви на обід кожного дня з понеділка по четвер, у п'ятницю - до 15.45.