У Запоріжжі підбили підсумки сьомого міського конкурсу «Кращий опікун року»

18.09.2023 20:15

Цьогоріч його учасниками стали родини, які взяли під опіку дітей після початку повномасштабного вторгнення рф. Конкурс «Кращий опікун року» проходив у кілька етапів і завершився яскравим святом.

Міський конкурс «Кращий опікун року» проводився сьомий рік поспіль. Спершу відбувся перший етап змагання – творчий, під назвою «Дитинство без війни». Родини-учасники представили свої малюнки. Також у конкурсантів - загалом таких родин 12 - ще був спортивний етап змагання. І завершилось все це яскравим підбиттям підсумків. Серед учасників, які стали переможцями, є один дитячий будинок сімейного типу.

- У цьому конкурсі брали участь вперше, дуже нам сподобалося. В мене діти чудові – це мої помічники, мої руки, очі, руки, ноги, моя душа, вони дуже в мене гарні, - розповіла мама-вихователька дитячого будинку сімейного типу Ірина Поваляєва.

Перед початком урочистої частини діти мали змогу, зокрема, взяти участь в майстер-класах. Так, наприклад, малеча разом з інструктором виготовляли обереги - ляльки-мотанки. А ще  чудові листівки та закладки для підручника.

Окрім того, діти грали в гру «Сороконіжка», відгадували назву мультика за мелодіями і кількома фразами, розповідали, яких домашніх улюбленців мають, та стали учасниками зоодискотеки.

Цьогоріч учасниками конкурсу «Кращий опікун року» стали родини, які взяли під опіку дітей саме після початку повномасштабного вторгнення росії. Учасники та переможці отримали подарунки.

- Діти отримають абсолютно в кожну родину планшет, навушники, портативні колонки. Продумали цей конкурс так, щоб було цікаво, сучасно і для розвитку. Враховували при цьому вік дитини. Загалом, дуже цікаво пройшли ці два етапи. Перший з них - це конкурс малюнка, де ми побачили, які в нас талановиті діти. Потім спортивне свято, яке ще більше об’єднало наші сім'ї-учасникі,- розповіла начальниця служби (управління) у справах дітей міської ради Наталія Сиворакша.

Загалом соцпрацівники повідомляють – наразі на обліку в міській службі у справах дітей нині перебуває 1154 дитини. З них 893 - охоплені сімейними формами виховання.

- Ми привітали родини і батьків, які сьогодні є героями нашого міста, бо вони дають надію і розвиток діткам. Це найголовніше, що нам всім зараз потрібно, адже діти - це наше майбутнє. Навіть під час війни 41 дитина в Запоріжжі знайшла родину, вони усиновлені, ще 194 дитини під опікою. Це ще раз доводить - нас не зламати і не перемогти, - сказав секретар міської ради Анатолій Куртєв.