У Запоріжжі відзначили День туризму

27.09.2023 15:30

Захід під назвою «Незламний День туризму» відбувся в Туристичному інформаційному центрі. На відзначення дати запросили працівників туризму, представників місцевого бізнесу та запорізької влади. Учасники заходу поділились одне з одним досвідом роботи у воєнний час, а представники ТІЦу розповіли, в якому стані зараз запорізький туризм.

Запрошені підприємці Запоріжжя з перших днів повномасштабного вторгнення рф роблять свій внесок для наближення перемоги. Зокрема, вони поєднують свій бізнес з волонтерством – хтось донатить чи готує їжу для військових, а хтось – підтримує переселенців та дітей військовослужбовців.

В якості подяки соціально активним підприємцям представники міської ради нагородили їх почесними грамотами.

- Ми всі робимо одну справу – наближуємо нашу перемогу. Кожен робить це у свій спосіб, і кожен внесок однаково важливий. Військові мають відчувати підтримку з тилу, переселенцям, зокрема дітям, необхідне психологічне розвантаження. В нас багато роботи, вона не проста, але це нас об’єднує. Незважаючи на близькість фронту, місто живе та розвивається, і це багато в чому завдяки таким ентузіастам своєї справи, як ви. Дякуємо за продуктивну співпрацю, - привітав присутніх заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Васюк.

Зустріч проходила у стінах Туристичного інформаційного центру, який з 13 квітня поточного року відновив свою роботу після початку повномасштабного вторгнення. За словами представників ТІЦу, туризм в умовах війни трансформувався та актуалізувався. Так, місцеві жителі стали більше цікавитись історією та архітектурою рідного міста, тож виріс попит на екскурсії Запоріжжям.

Також в місті продовжують проходити художні та фотовиставки, культурні події з урахуванням повітряної безпеки. Регулярно Запоріжжя зустрічає культурних діячів – кінотворців, художників, фотографів, закордонних гостей.

- Починаючи з весни у нашому хабі відбулось 4 виставки, які відвідало понад 2600 гостей, наші гіди провели 23 екскурсії містом для 335 екскурсантів, ще 53 екскурсії провели нашим музеєм архітектури Запоріжжя та музеєм феноменальної сили. І, звичайно, продовжуються виставки плакатів воєнного часу на іформаційних кубах нашого міста. В умовах воєнного стану всі наймасштабніші плани у нас залишаються на час після нашої перемоги. А поки – вирішуємо поточні питання. Так, думаємо над тим, щоб відновити роботу ТІЦу на залізничному вокзалі. Але тут ми ще визначаємо потреби відвідувачів, щоб максимально актуалізувати нашу роботу, - розповів директор Туристичного інформаційного центру Олексій Каніщев.

Нагадаємо, сьогодні ТІЦ надає наступні послуги:

  • Екскурсії містом;
  • Проведення заходів у сучасному хабі Запоріжжя;
  • Продаж сувенірної продукції;
  • Продаж квитків на культурні події міста;
  • Консультування щодо туристичних маршрутів міста.