У Запоріжжі з’явився стріт-арт пам'яті Андрія Лободи

29.09.2023 18:00

У Запоріжжі презентували паблік-арт із зображенням автора неофіційного гімну міста Андрія Лободи. Його створили на будинку в Шевченківському районі, де проживав співак.

Ідея створення муралу пам'яті відомого запоріжця - вокаліста та фронтмена українського гурту «Хорта», який помер від важкої хвороби у 2015 році, з'явилася у його друзів.

Кураторкою проєкту виступила культурологиня Льона Радченко, яка довгий час дружила і працювала з музикантом. Реалізація проєкту відбулася за сприяння департамент культури і туризму Запорізької міської ради.

- Ми обрали митців, класних запорізьких стрітарників, які працюють у трафаретній техніці. Мені дуже хотілося, щоб цей мурал був мінімалістичним, дотичним, лаконічним, і мені здається, що саме таким він і вийшов, - зазначила Льона Радченко.

Для відтворення образу Андрія поєднали багато особистих фотографій співака. Творчий дует майстрів стріт-арту з натхненням працював над створенням муралу, додавши до нього прихований елемент. Якщо сфотографувати його зі спалахом, з'явиться тінь від Андрія й рядки пісні «Це Україна, це Запоріжжя».