У Запоріжжі урочисто відкрили «Алею Героїв»

01.10.2023 11:56

Цього року у нашій країні День захисників та захисниць України вперше відзначається 1 жовтня. Урочисті заходи проходять у різних регіонах України. Не стало виключенням і Запоріжжя, де заходи були організовані з урахуванням норм безпеки.

Одна зі знакових подій для нашого міста презентація сьогодні «Алеї Героїв», яку вирішено створити на головному проспекті нашого міста – проспекті Соборному. У заході, який з вимог безпеки проводився з обмеженою кількістю учасників, взяли участь представники міської влади, члени сімей загиблих Героїв.

У складі Алеї – призми з зображеннями та інформацією про запоріжців, які загинули, захищаючи Україну. На сьогодні таких призм встановлено дев’ять. Їх встановлення продовжиться на наступному тижні та у подальшому. На сьогодні отримано дозвіл на встановлення призм від родин 120 загиблих у війні з росією запоріжців.

Алея Героїв створено за ініціативи Запорізької міської ради та при підтримці великого бізнесу, підприємців, вдячних запоріжців. Першим підтримати ініціативу вирішило ПАО «Запоріжсталь».

Усі запорізькі сім’ї загиблих воїнів, які згодні на встановлення такої призми на честь полеглого члена своєї родини, можуть звертатися до відділу соціальної підтримки захисників та захисниць України, членів їх сімей департаменту соціального захисту населення міської ради (бул. Вінтера, 14, 2 поверх).