У Запоріжжі родини з дітьми зможуть отримати додаткову підтримку та допомогу

04.10.2023 20:25

Міська влада Запоріжжя продовжує активно співпрацювати з міжнародними партнерами та громадськими організаціями. У рамках такої співпраці відбулася зустріч заступника міського голови Анатолія Васюка, керівноків профільних департаментів і служб міськради з представниками громадської організації «Відповідальні громадяни».

ГО «Відповідальні громадяни» за фінансової підтримки дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) працює над реалізацією проєкту соціально-психологічної допомоги родинам з дітьми «Надання основних послуг у сфері охорони здоров’я, захисту та освіти постраждалому населенню у Харківській, Донецькій, Дніпропетровській та Запорізькій областях». У рамках цього проєкту планується відкрити 23 центри психосоціальної підтримки родин з дітьми та створити 29 мобільних бригад. У Запоріжжі заплановано відкрити два таких центри, при яких працюватиме 4 мобільні бригади.

- У центрах надаватимуться групові та індивідуальні консультації для родин з дітьми. Їх надаватимуть психологи, соціальні працівники, а за потреби будуть залучатися логопеди, юристи та інші профільні спеціалісти. Для дітей у центрах проводитимуться різноманітні заходи, - розповіла голова правління ГО «Відповідальні громадяни» Ольга Коссе.

Крім того, при центрах працюватимуть 4 мобільні бригади, які складатимуться з соціального працівника, психолога та профільних спеціалістів. Вони виїжджатимуть до родин, які не можуть приїхати до центру, і працюватимуть з ними вдома.

- Ми можемо надавати якусь гуманітарну підтримку, індивідуальні послуги для дітей, закуповувати щось необхідне для родини, - зазначила Ольга Коссе.

Найближчим часом представники громадської організації визначать, які приміщення з запропонованих міською владою найбільше підходять для розміщення центрів психосоціальної підтримки родин з дітьми та напрямки подальшої співпраці зі службою (управлінням) у справах дітей та департаментом соціального захисту населення міськради для реалізації цього проєкту у Запоріжжі.