У Запоріжжі активізувалася боротьба зі стихійною торгівлею

09.02.2018 11:30

Адміністративна комісія при виконавчому комітеті Запорізької міськради з моменту створення розглянула понад три сотні протоколів про адміністративні порушення. Найбільша кількість порушень пов’язана зі стихійною торгівлею.

Єдина адміністративна комісія при виконкомі Запорізької міської ради була створена у вересні 2017 року. Раніше такі комісії працювали при райадміністраціях. Тепер справи про адміністративні порушення та накладення стягнень розглядає єдина комісія при виконкомі.

За 4 місяці роботи адмінкомісія при виконкомі розглянула 321 протокол про адміністративні порушення. Це набагато більше, ніж планувалося. Адже в минулому році районні комісії за цілий рік розглянули близько 600 протоколів. Таке збільшення навантаження пов'язують з активізацією боротьби зі стихійною торгівлею з боку міської Інспекції з благоустрою та поліції, які масово складають протоколи про порушення.

За підсумками розгляду справ комісією було прийнято 203 постанови про накладення адміністративного стягнення за ст. 152 КУпАП за порушення правил благоустрою міста.

З початку 2018 року адмінкомісія вже провела 2 засідання. На зимовий період кількість матеріалів про порушення зменшилася, адже стихійна торгівля в холоди не так поширена. Однак вже з початком весни кількість матеріалів про адмінпорушення, які вимагають реагування, збільшиться - прогнозують представники адмінкомісії.