Щодо підсумків позачергової сесії міської ради

05.10.2023 20:20

Сьогодні відбулась позачергова сесія міської ради. Було розглянуто 14 питань. Зокрема й ті, які не були підтримані з різних причин депутатами на попередній сесії. Однак серед них є дійсно важливі для міста рішення, які необхідно прийняти.

У результаті на позачерговій сесії прийнято рішення про впровадження концепції встановлення швидкоспоруджуваних бетонних споруд комбінованого типу з захисними властивостями на території Запоріжжя з залученням приватного сектору економіки.

Передбачається їх встановлення біля зупинок громадського транспорту, в інших місцях масового скупчення людей не за рахунок міського бюджету, а за позабюджетні кошти. Планується залучати до цього представників малого та середнього бізнесу, які висловили зацікавленість у цьому. Згідно з планами кожна споруда буде з двох частин – одна може використовуватися для підприємницької діяльності, інша – у якості укриття.

Такі споруди місту необхідні. За підрахунками фахівців, їх потрібно понад 300. Адже Запоріжжя залишається прифронтовим містом, яке страждає від обстрілів.

Продовжується оптимізація роботи міської влади, комунальних підприємств для скорочення витрат на утримання адміністративного персоналу, підвищення ефективності їх діяльності. На позачерговій сесії було прийняте рішення про припинення КП «ВРЕЖО №7» шляхом приєднання до КП «Градпроект».

Також на сесії було розглянуто петиції, які набрали необхідну кількість голосів. Адже саме депутати, згідно з законодавством, приймають остаточні рішення у сесійному залі щодо петицій. Підтримані петиції стосувалися перейменування вулиць на честь загиблих захисників України, необхідності розробки міської програми безбар’єрності.