У Запоріжжі приступили до середнього ремонту доріг. Володимир Буряк поставив завдання працювати цілодобово

11.07.2017 11:51

Договір на виконання ремонтів міських магістралей загального користування підписаний, роботи стартували з ночі. Важливою вимогою до виконавця робіт - КП «ЕЛУАШ», поставленою міським головою Володимиром Буряком є якість ремонту.

На цьому міський голова акцентував увагу на своїй офіційній сторінці в «Фейсбук»:

- Підкреслю, що мова йде про середній ремонт, який дозволяє навести лад на дорогах на більш тривалий період. Першочергові об'єкти - ремонт вул. Скворцова (в'їзд в місто з боку траси Харків-Сімферополь), ділянка проспекту від вул. 12 квітня до вул. Південноукраїнської, вул. Космічна, Набережна магістраль. Роботи по середньому ремонту будуть проводитися у всіх районах міста. Головна умова до підрядників, які виграли тендер, - якість виконуваних робіт. Упевнений, досвід минулого року, коли недоліки підрядники усували за власні кошти, стане хорошим уроком для всіх. Упевнений, що автомобілісти сприймуть факт проведення робіт з розумінням, адже якість доріг - це, перш за все, їх безпека, - зазначив Володимир Буряк.

Працівники КП «ЕЛУАШ» почали ремонт з ділянки дороги по проспекту Соборному від вулиці Української до вулиці Фортечної. Обсяг робіт 31 тис. кв. м. Тут планується укласти близько 3800 куб. м асфальтобетону. Роботи велися з 22:00 вчорашнього дня і до ранку. Це дозволило максимально швидко виконати роботи, при цьому, не створюючи незручності і пробки на дорогах для городян. За допомогою фрезерувальної спецтехніки знято старе дорожнє покриття в одному напрямку руху транспорту. Було задіяно близько 20 одиниць техніки. У середу-четвер дорожники планую приступити до асфальтування. Після чого розпочнуться роботи вже в іншому напрямку руху.

- За дорученням міського голови Володимира Буряка максимально швидко розпочати ремонти доріг загального користування - відразу ж в день підписання договору приступили до робіт. Дана ділянка знаходилася в критичному стані. Роботи будуть проводитися з двох сторін від бордюру до бордюру, - розповів начальник КП «ЕЛУАШ» Дмитро Пархоменко.

Вперше в ремонті доріг передбачено новий підхід - на перехрестях буде виконано двошарове фрезерування старого покриття і відповідно асфальтування цих ділянок більшої щільності. Також будуть застосовуватися нові матеріали - асфальтобетон більш високої якості, що також дозволить збільшити термін експлуатації дороги.

Всього у 2017 році заплановано відремонтувати понад 310 тис. кв. м міських магістралей.