Запорізькі озеленювачі формують крону лип уздовж проспекта Соборного

08.02.2018 14:00

В обласному центрі розгорнулися масштабні роботи з обрізки дерев. Завдання фахівців КРБП «Зеленбуд» привести зелені насадження у належний вигляд до весни – початку вегетаційного періоду.

Взимку робочі КРБП «Зеленбуд» продовжують доглядати за зеленими насадженнями. Одне з важливих завдань – своєчасно виконати обрізку дерев. З початку року ці роботи ведуться у всіх районах обласного центру на закріплених територіях вулиць, парків, скверів.

Після обрізки дерева ростуть з новою силою. Також комунальники стежать за тим, щоб гілки дерев не нависали над пішохідними зонами і проїжджою частиною. Деяким видам дерев необхідно надати відповідну форму. Як, наприклад, широколистним липам, які ростуть уздовж проспекта Соборного в Олександрівському районі. «Зеленбудівці» надають липам кулясту форму. Навесні з появою листя вони матимуть естетичний вигляд і прикрашатимуть головну вулицю міста.

- Догляд за деревами триває круглий рік. У січні-лютому продовжуємо роботи, розпочаті в осінній період з кронування дерев. Це обрізка сухих гілок, омолодження, формування крон. Важливо встигнути виконати роботи до весни - початку вегетаційного періоду. Протягом січня кроновано майже 11,5 тисяч дерев, - розповів директор КРБП «Зеленбуд» Олексій Анохін.

В Олександрівському районі «зеленбудівцям» треба обрізати близько 3 тисяч дерев. На сьогодні 1800 вже приведені у належний вигляд.

- В районі силами КРБП «Зеленбуд» виконується сезонна обрізка дерев, приводяться до ладу зелені насадження. Роботи йдуть за графіком. Вчасно вивозяться обрізані гілки. Також підприємство постійно розробляє щось нове по догляду за рослинами. У сезон спеціалісти прикрашають територію району квітами, - зазначив голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий.

Обрізані гілки дерев комунальники відразу ж збирають у купи та згодом вивозять. Деревина передається для подальшого користування Концерну «Міські теплові мережі».