В Запоріжжі продовжують демонтувати незаконні тимчасові споруди

12.10.2023 12:55

Зокрема, сьогодні за допомогою спецтехніки демонтували МАФ у Вознесенівському районі міста. Господарю споруди анулювали паспорт прив'язки через порушення чинного законодавства.

МАФ розташовувався серед дворів багатоповерхових будинків. Його робота останнім часом заважала мешканцям та навіть створювала їм проблеми. Адже у кіоску відбувався прийом вторсировини та металобрухту, а розраховувались з клієнтами не грошами, а сурогатом.

- З травня цього року в нашому дворі завжди було повно бомжів. Вони поспилювали все металеве у нас в окрузі, постійно стягували сюди всілякі пляшки. Але найгірше було те, що вони цілодобово валялись у нас тут під вікнами п'яними. Бо реалізатори у кіоску розраховувались з ними "бояришником". А у нас тут багато дітей, вони це все вимушені були споглядати, - розповіла голова правління ОСББ "Сталеварів, 28а" Валентина Риболовлева.

Зі скаргами мешканці звертались до поліції та представників міської влади.

Виявилось, що господар МАФу мав дозвіл на реалізацію хлібобулочних виробів та товарів народного господарства. На прийом вторсировини дозволу не було.

- Через нецільове використання МАФу господарю споруди було анульовано паспорт прив'язки. Далі ми попередили власника, що він зобов'язаний звільнити місце від МАФу у семиденний строк. Він цю вимогу не виконав, тому сьогодні ми силами підрядної організації демонтуємо цю незаконну споруду, - проінформував директор департаменту муніципального управління Запорізької міської ради Віталій Лисенко.

Всього протягом поточного року по місту було демонтовано 40 незаконних об'єктів. Ще 15 планують демонтувати до кінця року.