У Запоріжжі проходить міжнародний турнір з волейболу серед ветеранів на кубок «Водолія»

09.02.2018 14:45

9 лютого в спортивному комплексі «Мотор Січ» відбулося урочисте відкриття змагань з волейболу серед ветеранів на кубок «Водолія». Турнір проводиться з 2002 року і вже отримав статус міжнародного.

З 8 по 10 лютого в Запоріжжі проходить XVII Міжнародний турнір з волейболу серед ветеранів на кубок «Водолія». Незмінним організатором турніру з моменту його заснування є Ігор Бірюков, голова Запорізької обласної організації ветеранів волейболу, віце-президент Асоціації ветеранів волейболу України.

- Цього року ми відзначаємо 17-річчя турніру з волейболу серед ветеранів. Змагання цього року стали наймасштабнішими в Україні. Ми зібрали 58 команд. Це говорить про престижність турніру. Крім того, змагання на кубок «Водолія» стали майданчиком для підготовки команд до європейських і світових чемпіонатів, - розповів Ігор Бірюков.

З відкриттям турніру з волейболу спортсменів привітав заступник міського голови Валерій Еделєв.

- Кількість учасників турніру з волейболу, яка зростає з кожним роком, говорить про те, що спорт в Запоріжжі активно розвивається. У нас є талановиті тренери, у нас є професійні спортсмени, які показують високі результати на різних змаганнях. Ми раді вітати учасників змагань, бажаємо всім чесної гри, і нехай переможе найсильніший, - сказав Валерій Еделєв.

Спортсмени розіграють медалі в вікових категоріях - 45+, 50+, 55 +, 60 +, 65 + чоловічі команди, й 35+, 40+, 45 +, 50 + 55 + жіночі команди. Серед учасників турніру - майстри спорту, призери Всесвітніх ігор ветеранів, Чемпіонатів світу і Європи, володарі Кубка України.

Запоріжжя представляють волейболісти з однойменного СК «Запоріжжя». Ветерани цього клубу, який очолює Ігор Бірюков, - чемпіони світу (Фінляндія, 2004), переможці Всесвітніх Ігор ветеранів (Австралія, 2009). У 2013 році в Туріні (Італія) дві чоловічі команди цього клубу в категорії 55+ та 60+ завоювали золоті медалі всесвітніх Ігор Майстрів.