Запорізька служба у справах дітей з початку року розглянула близько 13 тисяч звернень

09.02.2018 15:05

Як повідомляє служба (управління) у справах дітей Запорізької міської ради, у поточному році працівники служби вже розглянули 12719 звернень громадян. З них 2224 письмових та 10495 усних.

Основну тематику звернень складають питання соціального захисту прав та інтересів дітей: позбавлення батьківських прав батьків відносно малолітніх та неповнолітніх дітей, встановлення опіки чи піклування над дітьми, поновлення в батьківських правах, встановлення місця проживання дитини з одним із батьків, встановлення днів побачень одного з батьків з дітьми, непорозуміння та конфліктні ситуації між рідними в сім’ї, участь батьків у вихованні дітей, отримання дозволів на продаж чи обмін житла від імені дітей, дарування дітям житла та інше.

Особлива увага приділяється зверненням громадян стосовно сімей, які опинились у складних життєвих обставинах. Своєчасне виявлення таких сімей та надання їм необхідної допомоги сприяє попередженню бездоглядності та безпритульності і профілактиці правопорушень серед дітей.

З кожним роком збільшується кількість питань щодо прав та обов’язків подружжя у вихованні та утриманні дітей. Батьки, які не можуть самі дійти згоди в даних питаннях, звертаються до служби у справах дітей, де їм надають кваліфіковану консультацію.

Звернутись за консультацією до служби (управління) у справах дітей можна за адресою: м. Запоріжжя, вул. Зелінського, 3, або в районні відділи служби.